Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Španělský ptáček z mletého masa

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Španělský ptáček z mletého masa - postup přípravy

Pokud je španělský ptáček váš oblíbený pokrm, vyzkoušejte jeho rychlejší variantu z mletého masa podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Jako přílohu zvolte rýži, hranolky nebo pečené brambory.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Mleté masoi

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mleté maso dejte do mísy a přidejte k němu 2 vejce. Dochutte ho solí a pepřem, přidejte sójovou a worchestrovou omáčku a důkladně ho promíchejte.

2. KROK

Do mletého masa postupně přisypávejte strouhanku, dokud nebude mít maso správnou konzistenci. Poté ho uložte na 1 hodinu do lednice.

3. KROK

Cibuli očistěte a překrojte ji na poloviny. Poté ji nakrájejte na silnější plátky. Uvařené vajíčko i špekáček překrojte na čtvrtiny a nakládané okurky nakrájejte podle velikosti na poloviny nebo čtvrtiny.

4. KROK

Anglickou slaninu nakrájejte na silnější plátky. Vyjměte maso z lednice, namočte si ruce do vody a z masa vytvarujte placku, do které důkladně zabalte připravené suroviny. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek masa.

5. KROK

Anglickou slaninu a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Do pánve přidejte lžíci oleje a orestujte je do zlatova. Poté přidejte připravené ptáčky a orestujte je ze všech stan.

6. KROK

Přidejte 2 lžíce hořčice a lehce promíchejte. Přilijte vývar a nálev z okurek a znovu lehce promíchejte. Omáčku dochuťte solí a pepřem a ptáčky duste na mírném ohni 30 minut. Po 15 minutách maso otočte.

7. KROK

Poté maso vyjměte a vložte ho do trouby předehřáté na 200 °C a pečte ho po dobu 10 minut. Do omáčky přisypte strouhanku a vařte ji 5 minut. Nakonec omáčku propasírujte nebo rozmixujte.

8. KROK

Hotového ptáčka překrojte na půl, přelijte ho omáčkou a servírujte s uvařenou rýží nebo bramborami.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů