Kuřecí řízek proložený zeleninou

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
50 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kuřecí řízek proložený zeleninou - postup přípravy

Vedle prostých a jednoduchých „obyčejných“ receptů vzniká i celá řada „mega“ receptů, které většinou vytvářejí opravdu velmi hladoví a velmi kreativní muži. Při zakrojení do takového pokrmu se vám potom tají dech a v duchu přemýšlíte, jestli vůbec existuje člověk, který něco takového vůbec dokáže sníst. V každém případě většina těchto pokrmů bývá natolik chutná a lákavá, že jejich konzumace, byť náročná na objem žaludku, nebývá nic těžkého. Přinášíme vám jeden takový megalomanský recept na vrstvený kuřecí řízek proložený zeleninou a bramborami. Něco tak velkolepého jste určitě dosud ještě neviděli!

Kuřecí prsa omyjte a osušte. Velmi ostrým nožem je rozkrájejte na velké a tenké pláty, které osolte a opepřete.




Brambory, mrkev a rajčata očistěte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Cibuli nakrájejte na jemné kostičky. Na kamnech rozpalte suchou pánev a dejte na ni opražit brambory, mrkev a najemno nakrájenou cibulku. Když jejich povrch zezlátne, stáhněte je z ohně a nechte zchladnout, aby s nimi bylo možné manipulovat.

Vajíčko rozklepněte do misky a rozšlehejte ho vidličkou. Připravte si zapékací misku a vymažte ji dobře olejem. Na dno položte první plát kuřete a lehce ho pomažte rozšlehaným vajíčkem. Na něj pak rozložte vrstvu brambor a poté mrkev s cibulkou a nakonec přidejte pár plátků rajčat.

Zasypejte bylinkami a přikryjte dalším plátem masa. Znovu pomažte vajíčkem a zasypejte zeleninovou směsí a tak pokračujte dál, až vám dojdou suroviny. Poslední vrstvu musí tvořit kuřecí filet. Ten opět pomažte vajíčkem a zasypejte sezamovými semínky.

Pozor, zeleninu neskládejte až k okrajům, dodržujte určité odsazení. to vám zajistí, že se „komůrky“ se zeleninou uzavřou a jídlo bude dostatečně šťavnaté.

Takto připravený pokrm vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 30 až 40 minut. Poté teplotu zvyšte na 220 °C a dopékejte dalších 10 minut. Po dopečení vyndejte z trouby, nechte trochu zchladnout a podávejte. Pokrm je výborný jak teplý, tak i studený a určitě vám udělá velkou radost.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 284 hlasů
Nahlásit chybu
125 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt