Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodný banánový dort bez pečení

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Lahodný banánový dort bez pečení - postup přípravy

Nepečené dezerty jsou zvláštní věc. Jsou extrémně jednoduché na přípravu a přitom velmi často udělají větší parádu, než ty složitě pečené, dlouho kynoucí s vrstvou komplikovaného krému. Ten, který se vám dnes chystáme představit, je plný smetany, sladkých banánů a vašich oblíbených sušenek. Navrch je zdobený strouhanou čokoládou, což je geniální věc sama o sobě. Pojďte se podívat, jak snadno a rychle tento dortík vytvoříte.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Připravte si větší hlubokou misku a nalijte do ní smetanu. Přidejte cukr a rozmíchejte elektrickým šlehačem, aby se cukr ve smetaně dobře rozpustil. Vyšlehejte smetanu do husté a pevné pěny.




Banány oloupejte a nakrájejte je na tenčí kolečka. Čokoládu si nastrouhejte na hrubém struhadle na malé hoblinky.

Nyní už můžete sestavit dort.

Připravte si větší plochý talíř a misku s mlékem. Berte jednu sušenku po druhé, namočte každou z nich do mléka a vyskládejte z nich velký čtverec tři krát tři sušenky. Na tuto základní vrstvu rozetřete vrstvu šlehačky a na ni plátky banánů. Pokračujte dalším patrem sušenek namočených v mléce, na které namažete opět vyšlehanou šlehačku a opět vyskládáte banány. Takto pokračujte až do vyčerpání všech surovin, přičemž poslední vrstvu by měly nejprve plátky banánů a poté smetana.

Celý povrch dortu zasypejte nastrouhanou čokoládou a vložte dort do ledničky chladit alespoň na 2 hodiny. Sušenky se musejí nasáknout mlékem a změknout a šlehačka zase krásně ztuhne a bude držet tvar.

Poté, co dort řádně vychladne a ztuhne, můžete ho vyndat z lednice, naporcovat a podávat. Nejlépe chutná spolu se šálkem dobré kávy nebo čaje.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů