Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá kmínová polévka s vejcem a krutony

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlá kmínová polévka s vejcem a krutony - postup přípravy

Rychlá kmínová polévka je skvělou volbou, když potřebujete vytvořit snadné jídlo, které zahřeje a zasytí. Připravte ji podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

Jíška

Do polévky

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do vývaru vmíchejte drcený kmín se solí a začněte ho zahřívat. Během této doby připravte jíšku.

Poznámka: Polévku osolte podle toho, jak slaný vývar k její přípravě použijete.

2. KROK

V rendlíku smíchejte máslo s moukou a vytvořte jíšku, kterou vařte 15–20 minut. Poté i odstavte z tepla. Mezitím nakrájejte housku na kostičky, které opražte, na suché pánvi, dozlatova – potrvá to přibližně 3 minuty.

3. KROK

Do vroucího vývaru vmíchejte jíšku a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Polévku následně sceďte, abyste polévku zbavili kmínu a poté do ní vmíchejte vejce. 

Poznámka: Během přidávání vejce se polévka musí vařit.

4. KROK

Polévku odstavte z tepla, vmíchejte do ní nasekanou petrželku, přikryjte ji pokličkou a nechte ji 10–15 minut odstát. 

Tip: Rychlou kmínovou polévku servírujte s krutony. Můžete ji podávat s oblíbeným pečivem.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů