Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazolovice s uzeným kolenem a klobásou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 130 minut

Fazolovice s uzeným kolenem a klobásou - postup přípravy

Fazolovice podle paní Heleny Vítkové Zvonkové je skvělým tipem na vydatný oběd nebo lehkou večeři. Polévka obsahuje rozmanité koření a chuťově výrazné maso.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Fazole uvařte dle pokynů na konkrétním obalu. Uzené koleno ponořte do vody, ve které ho vařte přibližně 2 hodiny, doměkka.

Poznámka: Je-li to nutné, fazole před jejich úpravou namočte do vody.

2. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. V hrnci rozehřejte olej, na kterém cibuli 2–3 minuty smažte. Následně ji zasypte oběma druhy papriky a hladkou moukou. Ingredience zamíchejte a udělejte jíšku, kterou zalijte vývarem z uzeného kolene. 

3. KROK

Poznámka: Po přidání papriky pracujte rychle. Neměla by se smažit déle, jak minutu, aby nezhořkla.

4. KROK

Do směsi vsypte slité uvařené fazole a maso, které jste obrali z kolene. Polévku vařte dalších 5 minut. Nyní klobásu nakrájejte na kolečka a 2 minuty ji smažte ze všech stran na rozpáleném oleji. Poté ji přidejte do polévky. 

5. KROK

Fazolovici na závěr ochuťte solí, octem, majoránkou a prolisovaným česnekem. 

Poznámka: Chcete-li, aby byla polévka hustší, můžete do ní přidat mouku rozpuštěnou v troše vody.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů