Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustý domácí jogurt ze 2 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Hustý domácí jogurt ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Hustý domácí jogurt ze 2 ingrediencí je snadný na přípravu, je chutný a plný bílkovin. Výhodou je, že vám výsledný produkt vydrží v lednici čerstvý až několik měsíců.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko vlijte do většího hrnce a přiveďte ho k varu – potrvá to přibližně 4 minuty. Od chvíle, kdy se mléko dostane na teplotu 95 °C, ho vařte 2 minuty. Poté ho odstavte z tepla a nechte ho vychladnout na 50 °C. 

Tip: Čím vyšší teplotu bude mléko, během vaření, mít, tím hustější bude výsledný jogurt.

2. KROK

Vychladlé mléko promíchejte a nalijte ho do sterilizovaných sklenic. Jakmile se teplota mléka dostane na 45–46 °C, odeberte z každé sklenice dvě lžíce mléka, které smíchejte se dvěma lžícemi jogurtu. Tuto směs následně rovnoměrně rozdělte zpět do sklenic s mlékem.

3. KROK

Obsah sklenic promíchejte a volně ho uzavřete víčky. Sklenicemi zatřepte a vložte je do vypnuté trouby, kde je nechte stát 3 hodiny, maximálně 5–6 hodin. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete jogurtem naplnit až 6 sklenic o objemu 500 g.

4. KROK

Po této době vložte sklenice do lednice, kde je nechte stát dalších 24 hodin. Následně můžete hustý domácí jogurt konzumovat. Takto připravený jogurt může v lednici vydržet 3–4 měsíce, pokud sklenice neotevřete. 

5. KROK

Tip: Je doporučováno uložit sklenice do zadní části lednice, kde je nejnižší teplota. Pokud byste je uchovávali blízko dveří ledničky, mohl by jogurt zkysnout.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Minel Mutfak

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů