Turecká vejce s pikantním pestem - postup přípravy
Potěšte své chuťové pohárky tureckými vejci, která vynikají svou pikantní chutí. Skvěle se hodí nejen ke snídani, ale i jako předkrm, který láká k dalšímu chodu.
Omáčka
Pesto
Chilli směs
Na smažení
Základ
Na posypání
Bílý jogurt smíchejte se solí, prolisovaným česnekem, mletou sladkou paprikou a pepřem. Ingredience důkladně zamíchejte a směs odložte bokem.
Poznámka: Dbejte na to, aby měl jogurt pokojovou teplotu.
V samostatné misce smíchejte olivový olej s nadrobno nakrájenou zelenou chilli papričkou a nasekanými listy petrželky.
Tip: Petrželku můžete nahradit listy koriandru.
V pánvi rozpusťte máslo, na kterém zpěňte chilli kousky a mletou sladkou papriku. Asi po minutě směs odstavte z tepla a pokračujte s přípravou pokrmu v jiné pánvi.
Do čisté pánve s rozpáleným olejem vložte vejce, která smažte 3–4 minuty. Jakmile jsou hotová, začněte s platingem. Na čistý talíř vlijte omáčku, kterou pokapejte trochou pesta a chilli směsi.
Na ingredience položte smažená vejce, která pokapejte ještě trochou pesta a směsí s chilli.
Tip: Hotová turecká vejce servírujte posypaná nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Chefwithpalette