Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Turecká vejce s pikantním pestem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Turecká vejce s pikantním pestem - postup přípravy

Potěšte své chuťové pohárky tureckými vejci, která vynikají svou pikantní chutí. Skvěle se hodí nejen ke snídani, ale i jako předkrm, který láká k dalšímu chodu.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Omáčka

Pesto

Chilli směs

Na smažení

Základ

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bílý jogurt smíchejte se solí, prolisovaným česnekem, mletou sladkou paprikou a pepřem. Ingredience důkladně zamíchejte a směs odložte bokem. 

Poznámka: Dbejte na to, aby měl jogurt pokojovou teplotu.

2. KROK

V samostatné misce smíchejte olivový olej s nadrobno nakrájenou zelenou chilli papričkou a nasekanými listy petrželky. 

Tip: Petrželku můžete nahradit listy koriandru.

3. KROK

V pánvi rozpusťte máslo, na kterém zpěňte chilli kousky a mletou sladkou papriku. Asi po minutě směs odstavte z tepla a pokračujte s přípravou pokrmu v jiné pánvi. 

4. KROK

Do čisté pánve s rozpáleným olejem vložte vejce, která smažte 3–4 minuty. Jakmile jsou hotová, začněte s platingem. Na čistý talíř vlijte omáčku, kterou pokapejte trochou pesta a chilli směsi.

5. KROK

Na ingredience položte smažená vejce, která pokapejte ještě trochou pesta a směsí s chilli. 

Tip: Hotová turecká vejce servírujte posypaná nasekanou petrželkou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Chefwithpalette

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů