Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové placky se zelím a smaženými škvarky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Bramborové placky se zelím a smaženými škvarky - postup přípravy

Pokud vás občas chytá žravá nálada a nevíte, co byste zakousli, zkuste se inspirovat delikátní rychlovkou podle receptu paní Venduly Kainové. Určitě vám bude chutnat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte doměkka (anebo použijte ty zbylé od oběda) a rozmačkejte je na kaši. Přidejte prolisovaný česnek, jedno vejce, trochu majoránky, sůl a hladkou mouku v takovém množství, abyste vytvořili řidší těsto o něco řidší než na bramborové knedlíky. Z něj vytvarujte placky a nechte je na sádle osmažit dozlatova.

2. KROK

Po dosmažení placek vhoďte na pánev hrst škvarků a nechte je osmažit rovněž dozlatova. Placky vyrovnejte na talíř, doplňte je kopečkem sterilovaného zelí a přelijte je osmaženými škvarky i s výpekem. Ozdobte lístkem petrželky a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů