Křehké kokosové rohlíčky s vanilkou - postup přípravy
Pochutnejte si o Vánocích na křehkých kokosových rohlíčcích s nádechem vanilky, které se rozplývají na jazyku. Okouzlete smysly svých blízkých voňavým cukrovím.
Těsto
Na posypání
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem. Poté přidejte vejce s vanilkovým cukrem a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí.
Do směsi vešlehejte strouhaný kokos a poté do ní zapracujte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do sáčku a na 10 minut do mrazáku.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem, před použitím, prosejte.
Z těsta odkrojte ⅓, z které vytvořte váleček. Ten rozdělte na kousky o váze, přibližně, 20 g. Z každého kousku vytvořte malý rohlíček, který odložte na plech, vyložený pečicím papírem. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Postup opakujte i u zbytku těsta. Dobu pečení upravte v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Měly by být upečené do růžova.
V misce smíchejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem a ve sladké směsi upečené cukroví obalte.
Tip: Křehké kokosové rohlíčky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě. Díky tomu vám dlouho vydrží.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Marilesya Быстро-Вкусно