Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skořicové stromečky bez másla

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Skořicové stromečky bez másla - postup přípravy

Skořicové stromečky bez másla spojují křehkost těsta s intenzivní chutí koření. Tento snadný recept je skvělou volbou pro ty, kteří touží po cukroví bez zbytečného tuku.

Ingredience pro:
36 kusů
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem, špetkou soli, mletou skořicí a zázvorem. Přidejte olej, med a poté, co se ingredience propojí, také mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

2. KROK

Z těsta vyválejte plát o výšce 0,5 cm, který zarovnejte do tvaru obdélníku a vykrojte z něj, pomocí vlnitého kráječe, trojúhelníky, připomínající stromečky.

Tip: K tvoření stromečků můžete použít také vykrajovátko ve tvaru stromečku.

3. KROK

Stromečky odkládejte na plech, vyložený pečicí papírem a pomocí tvořítka na nich vytvořte ozdobné tvary. 

Tip: Při tvoření skořicových stromečků se můžete inspirovat postupem ve videu níže.

4. KROK

Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení ho posypte moučkovým cukrem nebo cukrářským zdobením dle vlastního vkusu.

Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Cukroví by mělo být upečené dozlatova.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů