Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí roláda s míchanými vejci, pažitkou a slaninou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kuřecí roláda s míchanými vejci, pažitkou a slaninou - postup přípravy

Kuřecí roláda je klasika, která je na výrobu poněkud pracnější kvůli vykošťování kuřete. To je důvod, proč tento recept není úplně vhodný pro začátečníky. Pokud se vám ale práce podaří, příprava rolády už je dílem pár chvil. Zkuste ji podle receptu od paní Ladislavy Šatavové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Celé kuře vykostěte a mezi prsíčky rozřízněte, abyste vytvořili velký plát. Ten mírně naklepejte, podle chuti osolte a opepřete a po celé ploše potřete plnotučnou hořčicí.

2. KROK

V kastrůlku na troše oleje zpěňte jemně pokrájenou cibulku a přidejte anglickou slaninu nakrájenou na kostičky. Smažte obojí dozlatova a nakonec přidejte tři nebo čtyři vajíčka, hrst nasekané pažitky a míchejte, dokud vejce neztuhnou do vláčné konzistence. Ihned vajíčka odstavte ze sporáku, vyklopte je na kuřecí plát a rozetřete je po celé jeho ploše. Nakonec na roládu rozložte na kousky pokrájenou kapii a stočte maso do pevné rolády.

3. KROK

Přemístěte roládu do pekáče, podsypejte nakrájenou cibulí, podlijte trochou vody a přikápněte asi lžíci oleje. Znovu na povrchu maso osolte a opepřete, posypejte kmínem a dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C asi 1 hodinu.

4. KROK

Mezitím uvařte brambory doměkka, slijte je a nechte okapat. V hrnci k nim přidejte máslo a horké mléko a vyšlehejte je do nadýchaného pyré.

5. KROK

Po upečení rolády zahustěte šťávu v pekáči hladkou moukou rozmíchanou v troše vody a dobře promíchejte. Podávejte roládu spolu s bramborovým pyré, přelitým trochou šťávy a s oblohou z nakládané zeleniny.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů