Rychlé slepované oválky v čokoládě - postup přípravy
Pokud stále nevíte, jaké vánoční cukroví připravit, vyzkoušejte tyto slepované oválky v čokoládě. Jejich příprava je snadná a zabere jen chvíli.
Na oválky
Na dokončení
Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem. Do směsi poté přilijte olej a dobře ho vmíchejte. Následně přidejte žloutky, vanilkový cukr a sůl a zapracujte je ho hmoty.
Do směsi přidejte kukuřičný škrob a dobře ho vmíchejte. Poté přidejte kypřicí prášek, hladkou mouku a vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte ho na 10 minut do lednice. Poté ho vyjměte, vložte ho mezi 2 sáčky a vyválejte ho do tenké placky.
Pomocí vykrajovátka vykrájejte oválky a ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté je vložte do předehřáté trouby na teplotu 160 °C a pečte je po dobu 15 minut.
Spodní stranu vychladlého oválku potřete trochou rozpuštěné čokolády a přiklopte ji dalším oválkem. Poté namočte polovinu oválku do čokolády a nechte je ztuhnout.
Zbylou polovinu oválku potřete marmeládou a posypte ji strouhaným kokosem. Nakonec můžete oválky ještě ozdobit vlnovkou z bílé čokolády.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yza dolce