Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Univerzální křehké sněhové pusinky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Univerzální křehké sněhové pusinky - postup přípravy

Pokud hledáte recept na sněhové pusinky, vyzkoušejte je podle paní Katky Sojkové. Do sněhu můžete přidat spoustu dalších ingrediencí a vytvořit tak mnoho nových příchutí těchto křehkých pusinek.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílek vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté přidejte moučkový cukr a směs promíchejte.

2. KROK

Nad vodní lázní pokračujte ve šlehání sněhu. Jakmile se na konci metliček vytvoří špičky, které nebudou stékat, můžete ve šlehání přestat.

3. KROK

Potravinářský pytlík naplňte sněhem a na plech vyložený pečicím papírem tvořte malé pusinky. Poté předehřejte troubu na 100 °C.

4. KROK

Plech s pusinkami vložte do trouby a sušte je po dobu 60 minut, dokud nejsou suché a křehké. Poté je vyjměte z trouby a nechte je vychladnout.

5. KROK

Tip: Do sněhu můžete přidat strouhaný kokos, mleté ořechy, instantní kávu, mleté lyofilizované ovoce, díky čemuž vytvoříte další příchutě pusinek.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů