Medové rohlíčky se sirupem a pistáciemi - postup přípravy
Medové rohlíčky se sirupem a pistáciemi vás oslní jemnou texturou a skvělou chutí. Tento jedinečný recept je ideální pro milovníky originálního vánočního cukroví.
Těsto
Medový sirup
Na posypání
Máslo rozpusťte a smíchejte ho s olejem. Poté směs vlijte do mísy s polovinou množství mouky.
Poznámka: Pracujte velmi opatrně, abyste se horkým máslem s olejem nespálili.
Ingredience zamíchejte a poté, co se propojí, k nim přidejte mléko, krupicový cukr, sůl, hroznový ocet a jedlou sodu. Vytvořte těsto, do kterého zapracujte zbytek mouky.
Vzniklé těsto odložte bokem a připravte si směs na polití cukroví. V hrnci smíchejte cukr krystal s vodou a nechte ho rozpustit. Do vzniklého sirupu vmíchejte šťávu z poloviny citronu a tekutinu přelijte do mísy, kde do ní vmíchejte med.
Tekutinu nechte chladnout a začněte tvarovat rohlíčky. Těsto rozdělte na šest částí, z nichž vytvořte válečky, které rozdělte na stejně velké kousky o rozměru cca 2×2 cm.
Z každého kousku vytvořte malý váleček, který přitlačte na čisté zuby hřebenu. Vytvořte placičku, kterou zarolujte. Získáte tak rohlíček se vzorem.
Tip: Při tvarování rohlíčků se inspirujte postupem níže ve videu.
Rohlíčky vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Upečené rohlíčky polijte tekutinou s medem a nechte je nasáknout.
Tip: Medové rohlíčky servírujte posypané mletými pistáciemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hacer’in Lezzetleri