Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rybí filé se zálivkou ze 3 druhů sýra

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Rybí filé se zálivkou ze 3 druhů sýra - postup přípravy

Připravte si rybí filé s jemnou sýrovou omáčkou, která zvýrazní chuť každého sousta. Tento jednoduchý a chutný recept je ideální, nejen, pro milovníky rybích pokrmů.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rybí filé pokapejte citronovou šťávou a připravte směs na obalování. Strouhanku smíchejte se solí, mletou uzenou paprikou, oreganem, citronovou kůrou a prolisovaným česnekem.

2. KROK

Ryby v připravené směsi obalte a vložte je do zapékací mísy. Maso polijte olivovým olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 30 minut.

Poznámka: Mísu před naplněním vymažte olivovým olejem.

3. KROK

Během pečení připravte zálivku. Smetanu smíchejte se smetanovým sýrem, nastrouhaným parmazánem a upečené ryby směsí polijte. Pokrm posypte nastrouhanou mozzarellou a pokračujte v pečení dalších 10–15 minut, do hněda. 

4. KROK

Tip: Upečené rybí filé servírujte s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory nebo například zeleninový salát. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Amo Receitas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů