Rybí filé se zálivkou ze 3 druhů sýra - postup přípravy
Připravte si rybí filé s jemnou sýrovou omáčkou, která zvýrazní chuť každého sousta. Tento jednoduchý a chutný recept je ideální, nejen, pro milovníky rybích pokrmů.
Základ
Zálivka
Rybí filé pokapejte citronovou šťávou a připravte směs na obalování. Strouhanku smíchejte se solí, mletou uzenou paprikou, oreganem, citronovou kůrou a prolisovaným česnekem.
Ryby v připravené směsi obalte a vložte je do zapékací mísy. Maso polijte olivovým olejem a pečte ho v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Mísu před naplněním vymažte olivovým olejem.
Během pečení připravte zálivku. Smetanu smíchejte se smetanovým sýrem, nastrouhaným parmazánem a upečené ryby směsí polijte. Pokrm posypte nastrouhanou mozzarellou a pokračujte v pečení dalších 10–15 minut, do hněda.
Tip: Upečené rybí filé servírujte s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory nebo například zeleninový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Amo Receitas