Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosové Raffaello košíčky se Salkem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 21 minut

Kokosové Raffaello košíčky se Salkem - postup přípravy

Raffaello košíčky se Salkem vás okouzlí svou jemnou texturou a kokosovou chutí. Připravte si snadné vánoční cukroví, podle receptu z Youtube kanálu, Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
48 kusů
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte s moučkovým cukrem, vaječným žloutkem a změklým máslem. Vzniklé těsto nechte 30 minut odpočívat a mezitím připravte mandle a krém.

Tip: Pokud by se těsto drobilo, přidejte do něj plátek másla. 

2. KROK

Mandle zalijte horkou vodou, ve které je nechte pár minut ponořené. Poté je oloupejte a nasekejte na poloviny. Změklé máslo vyšlehejte se Salkem do hladka a do směsi poté vmíchejte kokos s rumem. 

Poznámka: Než budete s krémem pracovat, mějte ho v lednici.

3. KROK

Těstem naplňte, máslem vymazané, formičky na košíčky, které vyskládejte na plech a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Upečené cukroví naplňte krémem a vložte ho do lednice, dokud krém neztuhne.

4. KROK

Poznámka: S košíčky pracujte opatrně, protože je těsto velmi křehké – mohlo by se rozlomit.

5. KROK

Na závěr Raffaello košíčky polijte polevou a ozdobte mandlemi. 

Tip: Polevu připravíte za 2–3 minuty. Při přípravě se řiďte pokyny uvedenými na obalu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů