Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Arašídové věnečky s vanilkou a medem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Arašídové věnečky s vanilkou a medem - postup přípravy

Připravte si arašídové věnečky s jemnou vanilkovou vůní a medovým nádechem, které potěší každého milovníka originálního vánočního cukroví. Recept je snadný a rychlý.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Těsto

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukr vsypte do hrnce a smíchejte ho s vanilkovým cukrem, medem, špetkou soli a vodou. Směs zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a poté hrnec odstavte z tepla. 

2. KROK

Tekutinu přelijte do větší mísy, kde ji smíchejte s jedlou sodou a olejem. Nyní přidejte mouku a vytvořte hladké těsto. 

Poznámka: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a do tekutiny ji přidávejte po částech.

3. KROK

Těsto vyválejte na plát o výšce 0,8 mm, z kterého vykrojte kolečka o průměru cca 8,5 cm. Ze všech koleček vykrojte střed a povrch cukroví pomažte směsí medu a vody. Věnečky následně obalte v nasekaných arašídech a odkládejte je na plech, vyložený pečicím papírem. 

4. KROK

Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 9–10 min. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Cukroví by mělo být upečené dozlatova.

5. KROK

Arašídové věnečky nechte volně vychladnout a poté je uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě. Díky tomu vám cukroví dlouho vydrží.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Tatianou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů