Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Citronové hvězdičky s vanilkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Citronové hvězdičky s vanilkou - postup přípravy

Křehké citronové hvězdičky jsou jemné a mají osvěžující chuť citrusu. Díky tomuto receptu můžete na svou vánoční tabuli přinést ještě více originality a elegance.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse od robota smíchejte změklé máslo s citronovou kůrou, mletými mandlemi, špetkou soli, klasickým cukrem, vanilkovým cukrem, moukou a vejci. Z ingrediencí uhněťte těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice.

Tip: Mouku před použitím prosejte. Předejdete tím vzniku hrudek.

2. KROK

Mezitím připravte náplň. V hrnci smíchejte citronovou šťávu se škrobem, solí, cukrem, citronovou kůrou a vodou. Směs zahřívejte 3 minuty, dokud nezhoustne. Poté ji odstavte z tepla a, z a stálého šlehání, ji vlijte do vyšlehaných vaječných žloutků. 

3. KROK

Směs přelijte zpět do rendlíku a vmíchejte do ní máslo. Poté ji znovu odstavte z tepla a nechte ji volně chladnout. Během této doby vyválejte z těsta plát o výšce 0,5 cm. 

4. KROK

Z plátu těsta vykrojte kousky ve tvaru hvězdiček, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. V polovině hvězdiček vykrojte střed a cukroví pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 12–15 minut. 

5. KROK

Po upečení posypte hvězdičky s vykrojeným středem moučkovým cukrem a cukroví bez vykrojeného středu potřete citronovou náplní, kterou pocukrovanými hvězdičkami zakryjte.  

Tip: Aby cukroví vydrželo dlouho čerstvé, uchovávejte ho v nádobě bez přístupu vzduchu na suchém a tmavém místě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: kochkino

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů