Domácí kuličky à la Marlenka

i Zdroj fotografie: Pavlína Bušová
ČAS PŘÍPRAVY
80 minut
ČAS VAŘENÍ
120 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí kuličky à la Marlenka - postup přípravy

Dorty a kuličky Marlenka jsou v obchodech velmi oblíbené, jejich chuť je perfektně jemná a nevtíravě sladká. Zkuste si doma vytvořit své vlastní podle receptu od paní Pavlíny Bušové.
1. KROK

Do hrnce s vodou dejte neotevřenou plechovku Salka tak, aby byla zcela ponořená. Na mírném ohni přiveďte vodu k varu, poté hrnec přikryjte pokličkou a vařte Salko 2 hodiny. Během vaření musíte dávat pozor, aby se voda nevyvařila, proto ji případně podle potřeby dolévejte, aby byla plechovka stále ponořená, jinak by mohla explodovat. Po 2 hodinách Salko vyjměte z hrnce a nechte ho úplně vychladnout.

2. KROK

Vlašské ořechy rozmixujte najemno a část si jich odložte stranou na obalování hotových kuliček. Medové pláty rozlámejte do mixéru a rovněž je rozmixujte na prach. Rozmixované medové pláty smíchejte s ořechy, medem, změklým máslem a s vychladlým vařeným kondenzovaným mlékem. Vypracujte soudržnou hmotu a dejte ji na 1 hodinu do lednice vychladit a ztuhnout.

3. KROK

Ze ztuhlé ořechové hmoty uždibujte kousky o váze kolem 20 gramů a tvarujte z nich malé kuličky, které obalte v mletých ořeších, vložte je do papírových košíčků a uložte je na chladném a suchém místě.

Z uvedeného množství ingrediencí vyjde asi 70 až 80 kuliček.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 727 hlasů
Nahlásit chybu
128 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt