Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ananasová buchta s vůní vanilky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Ananasová buchta s vůní vanilky - postup přípravy

Ananasová buchta je ideální ke snídani i odpolední kávě. Šťavnaté kousky ananasu a jemná vanilková chuť dodává dezertu originalitu, kterou si vaši blízcí zamilují.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na obalení

Těsto

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, ve směsi obalte kolečka ananasu, která poté roztrhejte na menší kousky.

Poznámka: Kousky ananasu nechte ve směsi na obalení. 

2. KROK

Do mísy od mixéru vlijte vejce s olejem a vsypte cukr. Přidejte vanilkový extrakt s vodou a ingredience rozmixujte. Vzniklou tekutinu vlijte do mísy se suchými ingrediencemi a ananasem a vše důkladně promíchejte. 

3. KROK

Těsto na ananasovou buchtu vlijte do formy na pečení, vymazanou máslem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. 

Poznámka: Po vlití těsta do pekáče ho promíchejte pomocí špejle. Uvolníte tak přebytečný vzduch.

4. KROK

Ananasovou buchtu posypte moučkovým cukrem a servírujte ji nakrájenou na kousky. 

Tip: Každou porci můžete doplnit trochou šlehačky, která udělá dezert osvěžujícím.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Amo Receitas 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů