Ananasová buchta s vůní vanilky - postup přípravy
Ananasová buchta je ideální ke snídani i odpolední kávě. Šťavnaté kousky ananasu a jemná vanilková chuť dodává dezertu originalitu, kterou si vaši blízcí zamilují.
Základ
Na obalení
Těsto
Na vymazání
Ve větší míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, ve směsi obalte kolečka ananasu, která poté roztrhejte na menší kousky.
Poznámka: Kousky ananasu nechte ve směsi na obalení.
Do mísy od mixéru vlijte vejce s olejem a vsypte cukr. Přidejte vanilkový extrakt s vodou a ingredience rozmixujte. Vzniklou tekutinu vlijte do mísy se suchými ingrediencemi a ananasem a vše důkladně promíchejte.
Těsto na ananasovou buchtu vlijte do formy na pečení, vymazanou máslem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Poznámka: Po vlití těsta do pekáče ho promíchejte pomocí špejle. Uvolníte tak přebytečný vzduch.
Ananasovou buchtu posypte moučkovým cukrem a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Tip: Každou porci můžete doplnit trochou šlehačky, která udělá dezert osvěžujícím.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Amo Receitas