Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí tyčinky Bounty

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Domácí tyčinky Bounty - postup přípravy

Strouhaný kokos v jemné náplni obalený lahodnou mléčnou čokoládou. To jsou oblíbené tyčinky Bounty, které už po mnoho let vévodí regálům s cukrovinkami snad ve všech obchodech. Kromě toho, že jsou tyhle tyčinky extrémně dobré, na nich ale není nic moc zdravého a i těch pár zdravých surovin, které se zde mohou nalézat, znehodnotí chemická dochucovadla a konzervanty, které byly v továrně při jejich výrobě použity. Naštěstí se ale nemusíme, co se týče těchto kokosových tyčinek, spoléhat na tovární výrobu a připravit si tuhle dobrůtku doma z poctivých surovin.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Do misky nalijte kondenzované mléko a přisypejte k němu tři sta gramů strouhaného kokosu. Dobře obě přísady promíchejte, až získáte hustou a lepivou kokosovou hmotu. Přidejte k ní změklé máslo a znovu dobře promíchejte do jednolité konzistence. Pakliže by byla příliš hustá, přidejte trochu více kondenzovaného mléka. Pokud je naopak moc řídká, přisypejte trochu kokosu.




Z kokosového těsta oddělujte malé kousky (velikost si přizpůsobte vašim vlastním představám a preferencím) a formujte z nich tyčinky, které rozložte na plech či tác vyložený pečicím papírem. Ty pak vložte na jednu hodinu do lednice, aby hmota důkladně ztuhla.

Připravte si vodní lázeň s vhodnou miskou, ve které rozpusťte mléčnou i hořkou čokoládu. Buďto je můžete rozpustit v miskách zvlášť a vybírat si, do které tyčinky namočíte, případně je můžete smíchat do jedné polotmavé hmoty, anebo tyčinky máčejte v mléčné čokoládě a poté jejich povrch jenom postříkejte proužky hořké čokolády. Fantazii se meze nekladou. A pokud chcete, můžete do zdobení tyčinek zapojit i čokoládu bílou.

Tyčinky máčejte v čokoládě tak, že tyčinku vhodíte do rozpuštěné čokolády a s pomocí šlehací metly ji pak vytáhnete ven a necháte přebytečnou čokoládu okapat. Máčené tyčinky pak opět rozložte na podnos s pečicím papírem a nechte při pokojové teplotě čokoládu zatvrdnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů