Plněné houstičky z kynutého těsta - postup přípravy
Připravte si domácí plněné houstičky, které jsou nadýchané a úžasně voní. Dopřejte si křehké pečivo, které se rozplývá na jazyku.
Těsto
Náplň
Na pomazání
V míse od robota smíchejte teplé mléko se sušeným droždím a trochou cukru a směs nechte 10 minut stát.
Do vzniklého kvásku přidejte vejce, zbytek cukru, olej, rozpuštěné máslo, vanilkový cukr a mouku. Mísu vložte do robota a uhněťte těsto, které zakryjte a nechte kynout 90 minut, na teplém místě.
Tip: Mouku před použitím prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Po vykynutí těsto prohněťte a rozdělte ho na 13 stejných kousků, z kterých vytvarujte bochánky. Z každého bochánku vyválejte plát o výšce 1 cm, jehož jeden okraj pomažte zavařenou dýní, nebo jinou náplní.
Tip: Aby těsto nevysychalo, bochánky, s kterými nepracujete, mějte přikryté fólií.
Náplň zarolujte a zbytek plátu nařežte, na několika místech, rádýlkem. Pokračujte v rolování a vytvořte houstičku.
Poznámka: Postup opakujte i u zbytku těsta.
Plněné houstičky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, přikryjte je utěrkou a nechte odpočívat 15–20 minut. Houstičky potřete vejcem rozšlehaným v mléce a pečte je v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 25–27 minut.
Tip: Doba pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Houstičky by měly být upečené dozlatova.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты