Slané kynuté koblihy plněné klobásou, sýrem a rajčaty

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
35 minut
NÁROČNOST
Snadná

Slané kynuté koblihy plněné klobásou, sýrem a rajčaty - postup přípravy

Koblihy známe jen sladké. Proč je ale neudělat naslano? Přinášíme vám zábavný recept na kynuté pečivo plněné sýrem, klobásou a rajčatovou omáčkou, které je skvělé ke snídani i svačině a na přípravu je velmi snadné.

Do mísy nalijte mléko. Do jiné misky vyklepněte dvě vajíčka, jeden žloutek podržte na lžíci a druhý včetně obou bílků nalijte do mísy s mlékem. Zbylý žloutek odložte stranou na pomazání koblih před pečením.




K mléku a vajíčkům přilijte rostlinný olej, přidejte jednu lžičku cukru a deset gramů sušeného droždí a vše vařečkou důkladně rozmíchejte. Do směsi přisypejte pět hrnků hladké mouky a jednu čajovou lžičku soli. Promíchejte a pak rukama hněťte, dokud nezískáte hladké a nelepivé těsto.

To v míse zakryjte přilnavou potravinářskou fólií a nechte 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Během této doby těsto zdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rukama jej trochu propracujte. Vytvořte z těsta váleček a rozdělte ho na dvě poloviny. Z každé z nich opět zformujte válec.

Jeden menší válec rozkrájejte na 8 stejně velkých kousků, z nichž vytvarujte kuličky. Z druhého válce zformujte kouli, rukama ji trochu rozplácněte na kulatou placku a rozválejte ji do tenkého plátu. Ten položte na pečicí papír, znovu ho trochu rozválejte do roviny a vložte ho spolu s papírem na plech.

Kráječem na pizzu prořízněte kulatou placku na osminky tak, abyste nechali okraje spojené. Na okraj každého nedořízlého trojúhelníku vložte jednu těstovou kouli. Zvedněte cíp trojúhelníku od středu a vmáčkněte ho doprostřed těstové koule.

Vezměte malou skleničku, namočte ji do vody a s její pomocí vytvořte veprostřed každé koule hluboký důlek. Do každého důlku vložte čtvereček sýra, na něj přidejte pár koleček klobásy a zalijte asi jednou až dvěma polévkovými lžícemi rajčatové omáčky.

Rozšlehejte odložený vaječný žloutek a pomažte jím důkladně celý povrch těsta a posypejte mákem.

Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte kolem 30 až 35 minut dozlatova.

Hotové koblihy nechte zchladnout, rozkrájejte a podávejte.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 313 hlasů
Nahlásit chybu
146 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt