Oříškové trojhránky s marmeládou - postup přípravy
Oříškové trojhránky jsou zajímavé kombinací mnoha surovin, které z nich dělají osvěžující, lahodné a křupavé vánoční cukroví. Příprava je vhodná i pro začátečníky.
Těsto
Krém
Na potření a polití
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte změklé máslo a mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, mouku s práškem předem prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, zabalte ho do potravinové fólie a vložte na 30 minut do lednice. Mezitím připravte náplň.
V hrnci rozpusťte máslo, sejměte ho z tepla a vmíchejte do něj nasekané a mleté lískové ořechy. Přidejte cukr s vanilkovým extraktem a ingredience zamíchejte.
Vychlazené těsto rozprostřete po celém dnu plechu, propíchněte ho na několika místech vidličkou, potřete ho meruňkovým džemem a poté připraveným oříškovým krémem. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Po upečení nechte těsto volně chladnout 5 minut, poté ho nakrájejte na trojúhelníčky, jejich okraje namočte do rozpuštěné čokolády a nechte je zaschnout.
Tip: Oříškové trojhránky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a snadné recepty na dezerty