Nepečené kokosové kuličky v čokoládě - postup přípravy
Nepečené kokosové kuličky v čokoládě s kondenzovaným mlékem jsou snadné vánoční cukroví, které se na svátečním stole bude vyjímat. Hotové jsou za chvíli.
Základ
Poleva
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozmixovanými pistáciemi.
Poznámka: Bokem si odložte 1–2 lžíce pistácií na závěrečné zdobení. Místo normálních sušenek můžete použít kokosové sušenky.
Přidejte strouhaný kokos a postupně přilijte kondenzované mléko. Z hmoty, která vám vznikne, odebírejte kusy o velikosti lžičky a vytvořte z nich kuličky, které odkládejte na rovný povrch. Následně je vložte na 10 minut do mrazáku.
Mezitím připravte polevu. Čokoládu smíchejte s rostlinným olejem a rozpusťte ji ve vodní lázni. Kuličky v polevě obalte a vložte je do lednice, kde nechte čokoládu ztuhnout.
Na cukroví vytvořte ozdobné proužky ze zbytku čokoládové polevy, které posypte pistáciemi.
Tip: Nepečené kokosové kuličky můžete ozdobit také jedlými květy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jednoduché a chutné
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.