Čokoládové šuhajdy plněné Pikaem - postup přípravy
Potěšte své chuťové pohárky čokoládovými šuhajdami s chutí Pikaa a exotického kokosu. Výhodou vánočního cukroví je, že ho připravíte rychle a bez použití trouby.
Základ
Náplň
Zdobení
Ve vodní lázni rozpusťte rostlinný tuk Palma Cera. Jakmile se rozpustí, přidejte BB puding, kakao, moučkový cukr a rum.
Poznámka: Pokud víte, že budou cukroví jíst také děti, rum vynechte.
Ingredience zamíchejte a zahřívejte 2–3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí. Směsí naplňte ozdobné papírové košíčky, které odkládejte na rovnou plochu a vložte je na 10 minut do lednice, kde je nechte ztuhnout.
Po ztuhnutí polijte košíčky Pikaem a posypte je strouhaným kokosem, který zalijte další vrstvou polevy. Čokoládové šuhajdy ozdobte cukrářským zdobením dle vlastní fantazie.
Tip: Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém, chladném a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj