Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové šuhajdy plněné Pikaem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Čokoládové šuhajdy plněné Pikaem - postup přípravy

Potěšte své chuťové pohárky čokoládovými šuhajdami s chutí Pikaa a exotického kokosu. Výhodou vánočního cukroví je, že ho připravíte rychle a bez použití trouby.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve vodní lázni rozpusťte rostlinný tuk Palma Cera. Jakmile se rozpustí, přidejte BB puding, kakao, moučkový cukr a rum. 

Poznámka: Pokud víte, že budou cukroví jíst také děti, rum vynechte.

2. KROK

Ingredience zamíchejte a zahřívejte 2–3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí. Směsí naplňte ozdobné papírové košíčky, které odkládejte na rovnou plochu a vložte je na 10 minut do lednice, kde je nechte ztuhnout. 

3. KROK

Po ztuhnutí polijte košíčky Pikaem a posypte je strouhaným kokosem, který zalijte další vrstvou polevy. Čokoládové šuhajdy ozdobte cukrářským zdobením dle vlastní fantazie. 

Tip: Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém, chladném a suchém místě.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů