Rychlá ovesná omeleta s mozzarellou - postup přípravy
Hledáte-li inspiraci na výživnou snídani, neváhejte si připravit ovesnou omeletu se sýrem. Je šťavnatá, nadýchaná, dokonale zasytí a dodá vám energii na dlouhou dobu.
Základ
Na smažení
Na posypání
Ovesné vločky zalijte mlékem a nechte je 5 minut ponořené. Po této době k vločkám přidejte vejce a ingredience zamíchejte.
Směs ochuťte solí a pepřem a vmíchejte do ní olivový olej. Jakmile se ingredience propojí, přidejte strouhanou mozzarellu, chilli vločky a lžičku sušené petrželky.
Poznámka: Pokud nemáte rádi pikantní pokrmy, můžete chilli vynechat.
Vše znovu promíchejte a ovesnou směs vlijte na pánev, potřenou rostlinným olejem. Ovesnou omeletu posypte černými sezamovými semínky a smažte ji 3–5 minut, pod pokličkou.
Následně omeletu obraťte, přikryjte pokličkou a pokračujte ve smažení další 2–3 minuty.
Poznámka: Doba smažení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Omeleta by měla být usmažená dozlatova.
Omeletu z ovesných vloček servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Pokrm můžete servírovat samotný nebo s chilli omáčkou či oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cooking Everyday