Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květákové karbanátky pečené v troubě

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Květákové karbanátky pečené v troubě - postup přípravy

Nemáte-li chuť na maso, připravte si květákové karbanátky, zdravější alternativu k tradičnímu masovému pokrmu. Jsou výživné, zasytí a skvěle chutnají i zastudena.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

K ochucení

Příloha

Na obalení a polití

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák omyjte a rozdělte na růžičky, které vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Květák vařte 10–12 minut a poté ho sceďte.

2. KROK

Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory, které vařte v osolené vodě 15–20 minut do změknutí. 

Tip: Čím menší kousky z brambor vytvoříte, tím rychleji se uvaří.

3. KROK

Uvařený květák rozmačkejte pomocí vidličky a vmíchejte do něj vejce. Jakmile se ingredience propojí, směs rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Do vzniklé květákové kaše vsypte strouhanku, mletou sladkou papriku, pepř, sůl a nastrouhaný tvrdý sýr.

4. KROK

K ingrediencím přidejte nasekanou petrželku a důkladně je zamíchejte. Ze směsi vytvářejte karbanátky o velikosti dlaně, které obalte ve strouhance a vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.

5. KROK

Květákové karbanátky pokapejte trochou olivového oleje a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Mezitím, co se karbanátky pečou, dokončete přípravu bramborové přílohy. 

6. KROK

Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte je, společně s máslem a mlékem.

Tip: Karbanátky z květáku servírujte se šťouchanými brambory, které můžete posypat trochou petrželky. Skvěle chutnají i zastudena.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Essen Kochen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů