Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Staročeské kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Staročeské kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou - postup přípravy

Sladké knedlíky nemusí být plněné, ale jdou jen uvařit a polít vynikající omáčkou z povidel a doplnit šlehačkou a ořechy. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na knedlíky

Na omáčku

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Mouku prosejte do mísy a promíchejte se solí. Rozmíchejte trochu cukru s droždím a vlažným mlékem, přidejte vejce a vše dobře rozmíchejte.

2. KROK

Směs vlijte do mouky. Přidejte zbytek cukru a rukou nebo robotem vypracujte hladké a nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte asi hodinu vykynout.

3. KROK

Z vykynutého těsta udělejte knedlíky a dejte na sporák vařit hrnec s vodou. Knedlíky vkládejte do vroucí vody a vařte je 7 minut.

4. KROK

První knedlík po vyjmutí z hrnce roztrhněte, aby bylo jasné, že je hotový. Pokud ano, vyjměte i ty zbylé a propíchněte každý vidličkou, aby z nich vycházela pára.

5. KROK

Na omáčku dejte do rendlíku povidla, rum, koření, smetanu a provařte, aby se vše promíchalo. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte trochu mléka. Knedlíky servírujte přelité omáčkou, posypané ořechy a ozdobené šlehačkou.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů