Nepečené hrudky s ořechy a čokoládou - postup přípravy
Vytvořte vánoční cukroví bez dlouhého stání u trouby. Nepečené hrudky s ořechy a čokoládou jsou křupavé a potěší všechny milovníky jednoduché a rychlé přípravy.
Základ
Poleva
Ořechy pražte 5–10 minut na suché pánvi a přendejte je do mísy, ve které je smíchejte se sušeným mlékem a medem.
Tip: Sušené mléko můžete nahradit kokosovým krémem v prášku. Ořechy zvolte na základě vlastních chuťových preferencí.
Ze vzniklého těsta vytvářejte hrudky o velikosti dvou lžic, které odkládejte na rovnou plochu, pokrytou pečicím papírem. Cukroví následně vložte do lednice na 1 hodinu.
Tip: Aby se vám hrudky lépe tvarovaly, namáčejte si průběžně ruce ve vodě.
Mezitím připravte čokoládovou polevu. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a poté ji smíchejte s kokosovým olejem.
V čokoládě obalte vychlazené hrudky, které vraťte zpět na pečicí papír a vložte je do lednice na dalších 15 minut.
Poznámka: Nepečené hrudky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na chladném a tmavém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schnelle Rezepte