Kořeněné bramborové spirálky pečené v troubě - postup přípravy
Připravte si oblíbené bramborové spirály podle osvědčeného receptu. Jsou ideální jako lehké bezmasé jídlo, které můžete servírovat s dipem a hodí se i jako příloha k masu.
Základ
K pomazání
Na obalení
Každý brambor důkladně očistěte a napíchněte na špejli. Poté ho nožem nařežte kolem dokola tak, abyste vytvořili spirálku. Při krájení by se nůž měl vždy dotknout špejle.
Tip: Při tvoření spirál se nechte inspirovat postupem níže ve videu.
Jemným pohybem spirálky roztáhněte do stran a připravte si směs k ochucení. Olej smíchejte s česnekem, nakrájeným nadrobno a odložte ho bokem.
V samostatné misce smíchejte strouhanku se solí, mletou sladkou paprikou, pepřem, sušeným česnekem a strouhaným parmazánem.
Bramborové spirály vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a potřete je směsí oleje a česneku ze všech stran. Následně pokrm obalte v suchých ingrediencích a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60–70 minut.
Tip: Upečené bramborové spirály servírujte jako lehké bezmasé jídlo s oblíbeným dipem, nebo jako originální přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Köstliche Hausrezepte