Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kořeněné bramborové spirálky pečené v troubě

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Kořeněné bramborové spirálky pečené v troubě - postup přípravy

Připravte si oblíbené bramborové spirály podle osvědčeného receptu. Jsou ideální jako lehké bezmasé jídlo, které můžete servírovat s dipem a hodí se i jako příloha k masu.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Základ

K pomazání

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Každý brambor důkladně očistěte a napíchněte na špejli. Poté ho nožem nařežte kolem dokola tak, abyste vytvořili spirálku. Při krájení by se nůž měl vždy dotknout špejle.

Tip: Při tvoření spirál se nechte inspirovat postupem níže ve videu.

2. KROK

Jemným pohybem spirálky roztáhněte do stran a připravte si směs k ochucení. Olej smíchejte s česnekem, nakrájeným nadrobno a odložte ho bokem. 

3. KROK

V samostatné misce smíchejte strouhanku se solí, mletou sladkou paprikou, pepřem, sušeným česnekem a strouhaným parmazánem. 

4. KROK

Bramborové spirály vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a potřete je směsí oleje a česneku ze všech stran. Následně pokrm obalte v suchých ingrediencích a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60–70 minut.

5. KROK

Tip: Upečené bramborové spirály servírujte jako lehké bezmasé jídlo s oblíbeným dipem, nebo jako originální přílohu k masu. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Köstliche Hausrezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů