Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený sušenkový řez s kakaem

2,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený sušenkový řez s kakaem - postup přípravy

Pokud neradi trávíte čas u trouby, připravte si nepečený sušenkový řez, který dokonale kombinuje křupavý základ s jemnou náplní. Je hotový za pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Krém

Smetanová vrstva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou krému. V rendlíku smíchejte mléko s máslem a směs zahřívejte 1–2 minuty, dokud se máslo zcela nerozpustí.

2. KROK

Mezitím v samostatné míse vyšlehejte vejce s klasickým i vanilkovým cukrem, krémovým pudinkem a zakysanou smetanou. 

3. KROK

Vzniklou směs vmíchejte do rendlíku s mlékem a vše vařte 1–2 minuty, do zhoustnutí. Následně snižte teplotu na minimum a krém vařte 5–6 minut. 

4. KROK

Krém přelijte do misky, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte ho zcela vychladnout. 

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.

5. KROK

Dortový ráfek vyložte čtvrtinou kakaových sušenek, které pokryjte čtvrtinou krému, který zakryjte dalšími sušenkami. Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience a vrstvení zakončete sušenkami. 

6. KROK

Dezert vložte na 30 minut do lednice a připravte smetanovou vrstvu. Smetanu vyšlehejte se ztužovačem šlehačky, moučkovým a vanilkovým cukrem. 

7. KROK

Smetanovou směsí pokryjte povrch nepečeného sušenkového řezu, který ozdobte kakaem a vložte na noc do lednice. Poté ho podávejte nakrájený na kousky.  

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Mała Cukierenka

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů