Nepečený sušenkový řez s kakaem - postup přípravy
Pokud neradi trávíte čas u trouby, připravte si nepečený sušenkový řez, který dokonale kombinuje křupavý základ s jemnou náplní. Je hotový za pár minut.
Základ
Krém
Smetanová vrstva
Zdobení
Začněte s přípravou krému. V rendlíku smíchejte mléko s máslem a směs zahřívejte 1–2 minuty, dokud se máslo zcela nerozpustí.
Mezitím v samostatné míse vyšlehejte vejce s klasickým i vanilkovým cukrem, krémovým pudinkem a zakysanou smetanou.
Vzniklou směs vmíchejte do rendlíku s mlékem a vše vařte 1–2 minuty, do zhoustnutí. Následně snižte teplotu na minimum a krém vařte 5–6 minut.
Krém přelijte do misky, zakryjte ho potravinovou fólií a nechte ho zcela vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Dortový ráfek vyložte čtvrtinou kakaových sušenek, které pokryjte čtvrtinou krému, který zakryjte dalšími sušenkami. Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience a vrstvení zakončete sušenkami.
Dezert vložte na 30 minut do lednice a připravte smetanovou vrstvu. Smetanu vyšlehejte se ztužovačem šlehačky, moučkovým a vanilkovým cukrem.
Smetanovou směsí pokryjte povrch nepečeného sušenkového řezu, který ozdobte kakaem a vložte na noc do lednice. Poté ho podávejte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mała Cukierenka