Nepečená piškotová střecha z cukrářských piškotů - postup přípravy
Piškotová střecha je luxusní a nápaditý dezert, který vypadá zajímavě a skvěle chutná. Výhodou receptu je velmi snadná a rychlá příprava, která nevyžaduje použití trouby.
Krém
K namáčení
Náplň
Změklé máslo vyšlehejte s vanilkovým a moučkovým cukrem. Následně přidejte mascarpone a pokračujte ve šlehání.
Poznámka: Místo mascarpone můžete použít smetanový sýr.
Do směsi vešlehejte řecký jogurt a vzniklý krém odložte bokem. Nyní smíchejte třešňový džem s vodou, směs přeceďte a propasírujte a začněte s tvorbou piškotové střechy.
Trochu krému rozprostřete na talíř – díky tomu budou piškoty držet lépe pohromadě. Každý cukrářský piškot namočte do třešňové vody a položte na krémový základ.
Poznámka: Z 10 piškotů vytvořte vrstvu ve tvaru obdélníku.
Piškoty potřete třešňovým džemem ve spárách a pokryjte je vrstvou krému. Na krém vyskládejte další vrstvu z 8 cukrářských piškotů tak, aby vznikl užší obdélník. Znovu je potřete džemem a pokryjte krémem.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. U každé vrstvy piškotů uberte 2 kusy.
Celý povrch dezertu pokryjte zbytkem krému a posypte nastrouhanou čokoládou.
Tip: Ke zdobení krémem můžete použít cukrářský sáček. Inspirujte se postupem níže ve videu.
Piškotovou pěnu vložte na 1 hodinu do lednice a poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Než budete dezert servírovat, uchovávejte ho v chladu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci