Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovesné lívance s banánem a skořicí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Ovesné lívance s banánem a skořicí - postup přípravy

Udělejte radost svým blízkým touto originální a chutnou snídaní v podobě ovesných lívanečků s banánem. Většinu lidí překvapí, jak lahodná tato kombinace může být.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Ovesné vločky vsypejte do misky, přilijte mléko a důkladně promíchejte. Nechejte odležet 5 minut a mezitím si do vedlejší misky nalámejte oloupaný banán. Vidličkou jej rozdrťte na kaši a po 5 uplynulých minutách jej vmíchejte do směsi z ovesných vloček.

2. KROK

Rozklepněte do směsi vejce, znovu promíchejte a začněte přisypávat prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli. Znovu promíchejte a na závěr vmíchejte skořici. Na pánvi rozpalte slunečnicový olej a z ovesného těsta vytvořte menší placičky, které nechte osmažit na oleji dozlatova. Poté lívance naservírujte na talíř, polijte medem nebo javorovým sirupem, případně ještě dozdobte ovocem, a můžete je podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů