Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché sušenky z kefírového těsta sypané cukrem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jednoduché sušenky z kefírového těsta sypané cukrem - postup přípravy

Lahodné a chutné sušenky se hodí ke snídani, ke svačině i jako pohoštění pro vaše přátele a hosty. Se šálkem čaje nebo kávy jsou přesně to pravé. Vychutnejte si svůj moment absolutní pohody a relaxace a dopřejte si pár kousků těchto dokonalých dobrůtek.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Než začnete s přípravou těsta, alespoň půl hodiny předem vyndejte všechny potřebné ingredience z lednice a nechte je zteplat na pokojovou teplotu. Vajíčko vyklepněte do hluboké misky, přilijte k němu rostlinný olej a kefír. Přidejte také jednu polévkovou lžíci cukru (nebo pokud máte rádi sladší, můžete množství cukru přizpůsobit podle vlastní chuti) a špetku soli a všechny ingredience metličkou důkladně vyšlehejte do hladké konzistence.

2. KROK

Hladkou mouku prosejte přes jemné sítko do mísy s kefírovou směsí. Prosejte také prášek do pečiva a obojí důkladně zapracujte špachtlí do hmoty. Hněťte těsto, dokud nezískáte měkkou, vláčnou, soudržnou a nelepivou konzistenci.

3. KROK

Když začne těsto držet pohromadě, přeneste ho na pracovní plochu a chvíli ho ještě hněťte rukama. Podsypejte těsto moukou a rozválejte ho na plát o síle kolem jednoho centimetru. Celou plochu plátu posypejte rovnoměrně cukrem. S pomocí válečku cukrové krystalky zatlačte do těstového plátu.

4. KROK

Nožem na pizzu či jiným vhodným nástrojem rozkrájejte těsto na dlouhé proužky, které pak příčnými řezy rozdělte na čtverečky. Ty vyskládejte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu 15 minut. Jakmile sušenky narostou na objemu a povrch sušenek zezlátne, můžete je vyndat z trouby, nechte je zchladnout a podávejte. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů