Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kotleta se sušenými švestkami

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Kotleta se sušenými švestkami - postup přípravy

Kotleta se sušenými švestkami je originální pokrm, který se hodí k hlavnímu jídlu i jako součást slavnostních studených mís. Připravíte ji jednoduše a za pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na potření

Na vymazání

Na podlití

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušené meruňky zalijte horkou vodou, ve které je nechte ponořené 10 minut. Stejný postup opakujte také se sušenými švestkami. 

2. KROK

Maso osušte papírovou utěrkou a udělejte v něm několik podélných řezů. 

Tip: Pokud si nejste jistí, jak maso nařezat, řiďte se postupem, který můžete vidět níže ve videu.

3. KROK

Vepřové maso osolte, opepřete, ochuťte mletou červenou paprikou a italskými bylinkami. Rýhy v mase naplňte slitým sušeným ovocem a maso svažte provázkem tak, aby z něj ovoce nevypadlo. 

4. KROK

Pekáč vymažte tukem, maso do něj vložte, potřete ho medem a olejem a podlijte bílým vínem. Kotletu se sušenými švestkami a meruňkami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 90 minut. 

Poznámka: Během pečení maso občas polijte výpekem. 

5. KROK

Upečené maso přikryjte alobalem a nechte ho volně vychladnout. Poté ho vložte na noc do lednice.

Poznámka: Na druhý den maso servírujte nakrájené na plátky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů