Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vylepšené kuřecí řízky v kořeněném trojobalu

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Vylepšené kuřecí řízky v kořeněném trojobalu - postup přípravy

Pokud hledáte recept, který oslní vaši rodinu u štědrovečerní večeře, rozhodně vyzkoušejte vylepšené kuřecí řízky v kořeněném trojobalu. Servírovat je můžete s bramborovým salátem a plátkem citrónu.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Kuřecí maso omyjte pod tekoucí vodou a velmi pečlivě ho očistěte od šlach a dalších nejedlých částí. Poté maso rozřežte na plátky a opatrně ho naklepejte.

2. KROK

Kuřecí maso osolte, opepřete a posypte ho grilovacím kořením. Poté do něj důkladně vmasírujte prolisovaný česnek.

3. KROK

Kuřecí řízky nejdříve obalte v hladké mouce, poté v rozkvedlaných osolených vejcích a nakonec ve strouhance. Poté na pánvi rozehřejte dostatečné množství sádla.

4. KROK

Kuřecí řízky smažte z obou stran do zlatova. Poté je vyjměte z pánve a nechte z nich okapat přebytečný tuk. Servírujte je s bramborovým salátem a s plátkem citrónu.

5. KROK

Tip: Všechen přebytečný tuk z řízků odstraníte tak, že jej ihned po vyjmutí z pánve velmi rychle opláchnete pod horkou vodou. Voda se odpaří, ale řízek zůstane krásně křupavý.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů