Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené vepřové maso s bramborami a cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapečené vepřové maso s bramborami a cibulí - postup přípravy

Preferujete jednoduché a chutné pokrmy, kterými dokážete zasytit i početnou rodinu? Potom vás jistě potěší tento skvělý recept na zapečené vepřové maso s bramborami a cibulí. Všichni strávníci se budou oblizovat!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si vepřové maso (krkovici nebo kýtu vcelku) pokrájejte na stejně široké pláty. Ovšem maso celé nedokrajujte, vytvoříte tak jakousi „harmoniku“.




Dále si oloupejte brambory, omyjte je a naplátkujte (plátky silné cca 3 až 6 mm). Cibuli pak též zbavte slupky a pokrájejte na půl měsíčky.

Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

Nyní si ještě připravte marinádu z olivového oleje, soli, mletého pepře, sladké papriky a grilovacího koření. Dále se pusťte do kompletace pokrmu. Na dno zapékací misky nasypte pokrájenou cibuli, na ní poklaďte celé maso a do zářezů vložte pláty brambor.

Vše pomažte rovnoměrně olejovou marinádou, překryjte alobalem a dejte péct do trouby na cca 40 minut při teplotě 180 °C.

Dokončování zapečeného vepřového masa a jeho servírování

Po uplynutí 40 minut sejměte alobal ze zapékací misky a dopékejte dalších 20 minut. Na povrchu se vytvoří díky domu křupavá kůrka. Maso s bramborami a cibulí podávejte ihned po dopečení. Hodit se k porci bude jakákoliv studená omáčka (kečup, hořčice, tatarka, majonéza, barbecue a podobně). Doplnit jídlo ovšem můžete i o nakládanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů