Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná vepřová kýta se švestkovou omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Plněná vepřová kýta se švestkovou omáčkou - postup přípravy

Tak výbornou plněnou vepřovou kýtu jste ještě nejedli. Je šťavnatá, křehká, jednoduchá na přípravu a skvěle ji doplňuje sladkokyselá švestková omáčka.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Náplň

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do pánve s rozpáleným olejem vložte maso, které smažte 3–4 minuty ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté v jeho středu vytvořte otvor a maso obraťte naruby. 

2. KROK

Mozzarellu, červenou papriku, cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky a smíchejte dohromady. Směs smažte na pánvi s rozpálený olejem přibližně 4 minuty, do změknutí. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

3. KROK

Zeleninu následně smíchejte s mozzarellou, nakrájenou na kostičky a oreganem. Směsí naplňte maso, které uzavřete pomocí párátek. Poté ho položte na plech, pokrytý pečicím papírem a polijte ho olejem. 

4. KROK

Maso následně posypte mletou sladkou paprikou, pepřem a solí. Koření do masa důkladně vetřete a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. Mezitím připravte omáčku.

5. KROK

V rendlíku smíchejte červené víno se švestkovým džemem, mletou sladkou paprikou a solí a směs zahřívejte 3 minuty, dokud se nezačne vařit. Poté ji odstavte z tepla.

6. KROK

Upečenou plněnou vepřovou kýtu servírujte nakrájenou na plátky, společně s připravenou omáčkou. 

Tip: Maso můžete podávat s brambory nebo hranolky, či jinou oblíbenou přílohou. Každou porci můžete doplnit čerstvou zeleninovou oblohou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů