Valentýnský Red Velvet dort

ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Valentýnský Red Velvet dort - postup přípravy

Své nejdražší polovičce můžete k svátku všech zamilovaných připravit nádherný rudý dort. Je plný jemného nadýchaného krému a zdobený s láskou.
1. KROK

Smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl a vše prosejte a zamíchejte. Do jiné mísy dejte změklé máslo a cukr a vyšlehejte dohladka. Poté postupně zašlehejte olej, ocet, vejce a nakonec podmáslí. Přidejte mouku s kakaem a prošlehejte. Poté dodejte vanilkový extrakt a nakonec červené barvivo a vymíchejte těsto. Těsto rozdělte napůl do dvou dortových forem o průměru 20 centimetrů vymazaných máslem a vysypaných moukou. Vložte formy do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte 35 až 40 minut.

2. KROK

Do mísy dejte smetanu ke šlehání a vyšlehejte z ní tuhou šlehačku. Do druhé mísy dejte smetanový sýr (např. Philadelphia nebo mascarpone), cukr a vanilkový extrakt a vyšlehejte dohladka. Potom postupně přimíchejte šlehačku a vymíchejte hladký krém.

3. KROK

Oba korpusy zarovnejte tím, že z nich odkrojíte vypouklé vršky. Z nich pak vykrojte 8 srdíček, zbytek těsta rozdrobte. První korpus namažte necelou polovinou krému, přiklopte druhým korpusem a zbytek krému naneste navrch a na boky dortu. Na boky potřené krémem pak nalepte rozdrobené těsto a vršek ozdobte vykrojenými srdíčky. Před podáváním nechte dort odpočívat a ztuhnout v lednici na alespoň 2 hodiny.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 187 hlasů
Nahlásit chybu
131 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt