Nadýchaná hrnková maková buchta - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co upéct o víkendu, hrnková maková buchta podle YouTube kanálu Vaření s Jančou je perfektní volba. Její příprava je navíc velmi snadná a zabere vám jen malou chvilku.
Ingredience
Do velké mísy nasypte hladkou mouku, polohrubou mouku, mák a třtinový cukr. Poté ke směsi přidejte mléko, olej, vejce, kypřicí prášek a vanilkový extrakt.
Směs vyšlehejte do hladkého těsta. To poté přelijte na plech o velikosti 40×23 cm vyložený pečicím papírem. Těsto následně rozetřete po celé ploše.
Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a koláč pečte přibližně 15 minut, nebo dokud nebude na povrchu krásně zlatavý. Před vyjmutím z trouby do středu zapíchněte špejli. Pokud bude po vytažení čistá, koláč je hotový.
Hotový koláč nechte vychladnout a poté ho nakrájejte a servírujte. Podávat ho můžete samotný, posypaný cukrem, nebo také s rozvarem z lesního ovoce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou