Zelná polévka se smetanou

i Zdroj fotografie: Ivana Reisingerová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zelná polévka se smetanou - postup přípravy

Zelná polévka neboli zelňačka je jedním z těch pokrmů, na něž existuje tolik receptů, kolik kuchařů je vaří. Vyzkoušejte zajímavou variantu s dvojitou smetanou podle receptu od babičky paní Ivany Reisingerové.
1. KROK

V hrnci s vodou nechte uvařit uzené maso doměkka. Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kostky a nechte je ve druhém hrnci uvařit rovněž doměkka.

2. KROK

Jednu velkou, nebo dvě menší cibule oloupejte, nasekejte nadrobno a v jiném hrnci s trochou sádla ji osmahněte dozlatova. Přisypejte sladkou a uzenou papriku, krátce ji za stálého míchání zarestujte a přisypejte hladkou mouku. Nechte ji opéct dozlatova a zalijte ji vývarem z uzeného masa. Důkladně mouku ve vývaru rozmíchejte a nechte vařit.

3. KROK

Kysané zelí slijte, propláchněte, trochu ho pokrájejte a přihoďte ho do hrnce s polévkou. Vařte zelí alespoň půl hodiny, nebo i déle. Polévku podle chuti osolte a opepřete, a když je zelí měkké, přilijte do polévky sladkou a zakysanou smetanu, promíchejte, nechte chvilku provařit a odstavte z ohně.

4. KROK

Uvařené uzené maso nakrájejte na kostičky a spolu s uvařenými a slitými brambory jej přidejte do polévky, kterou už dále nevařte a rovnou podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 302 hlasů
Nahlásit chybu
118 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt