Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pribináček ze 4 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Domácí pribináček ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Tento dezert milují dospělí i děti. Domácí pribináček, podle paní Katky Sojkové, připravíte rychle, snadno a můžete ho servírovat jako sladkou svačinku nebo snídani.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Smetanu vlijte do rendlíku, který postavte na mírný oheň. Přibližně 1 minutu ji zahřívejte a poté do ní přidejte rozlámanou čokoládu, kterou nechte rozpustit – to potrvá asi 2 minuty.

Poznámka: Směs celou dobu míchejte, aby se nepřipálila ke dnu rendlíku.

2. KROK

Jakmile se čokoláda rozpustí, rendlík sejměte z tepla a směs nechte volně vychladnout. Následně do směsi vešlehejte tvaroh a trochu medu, který pokrm osladí. 

Poznámka: Kolik medu použijete závisí na vašich chuťových preferencích.

3. KROK

Směsí naplňte sklenky, ve kterých budete domácí pribináček servírovat a vložte je do lednice, kde nechte jejich obsah vychladit. 

Tip: Dezert servírujte ozdobený kousky čokolády a lyofilizovanými jahodami. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů