Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí vepřový guláš s červeným pepřem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 41 minut

Domácí vepřový guláš s červeným pepřem - postup přípravy

Pokud nemáte čas na dlouhé vaření, přesto byste si rádi pochutnali na kvalitním pokrmu, připravte si domácí vepřový guláš. Obsahuje úžasně šťavnaté a křehké maso.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na kostky, cibuli nahrubo a česnek nastrouhejte najemno. Maso smažte na rozpáleném oleji přibližně 5 minut, ze všech stran. Jakmile se zatáhne, přidejte k němu cibuli. 

Poznámka: Místo oleje můžete použít sádlo. To zvýrazní chuť pokrmu.

2. KROK

Maso s cibulí smažte 3–4 minuty, k ingrediencím přidejte česnek a vše ochuťte solí a pepřem. Směs zaprašte moukou, zamíchejte ji a přidejte do ní rajčatovou pastu s cukrem, mletou sladkou paprikou a mletým červeným pepřem. 

3. KROK

Vše znovu promíchejte a pokrm zalijte vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené. Už nyní guláš ochutnejte. Pokud je to nutné, dochuťte ho solí a pepřem. Přidejte bobkový list, hrnec přikryjte pokličkou a guláš vařte 30 minut, na středním plameni. 

4. KROK

Tip: Domácí vepřový guláš servírujte s houskovým knedlíkem, čerstvým chlebem nebo jinou oblíbenou přílohou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Natasha Parkhomenko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů