Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehký králík na smetaně s mrkví a koprem je ideální jako rodinné jídlo

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Křehký králík na smetaně s mrkví a koprem je ideální jako rodinné jídlo - postup přípravy

Dnes se podíváme na skvělý recept na králíka, který si zamiluje celá rodina. Navíc je toto jídlo vhodné i na rodinné akce, protože potěší každého. Jako příloha jsou ideální vařené brambory. Pokud připravujete jídlo pro malé děti, můžete vynechat kurkumu a snížit množství pepře a česneku.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V první řadě naporcujte králíka na 8 kousků. Poté maso opláchněte a vložte ho hrnce. Přidejte 1 lžíci soli a zalijte studenou vodou. Míchejte, dokud se sůl nerozpustí a poté nechte stát po dobu 15 minut. Po uplynutí této doby králíka vyndejte a osušte. Poté ho osolte a balte v mouce. Přebytek mouky oklepejte a maso vložte do předehřáté pánve s olejem a smažte po dobu 7 minut z každé strany.

2. KROK

Poté nalijte do čistého hrnce 3 hrnky vody a přiveďte k varu. Přidejte kurkumu, sójovou omáčku, sušený tymián, sůl a pepř podle chuti. Znovu přiveďte k varu. Tento vývar nakonec nalijte do pánve k osmaženému králíkovi. Mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. Přidejte do pánve ke zbytku ingrediencí a pánev zakryjte poklicí. Takto vařte po dobu 45 minut na mírném ohni. Maso by během této doby mělo dokonale změknout.

3. KROK

Jakmile bude maso měkké, odeberte si pár lžic vývaru do čisté misky. Přilijte k němu smetanu a promíchejte. Možná budete muset přidat i malé množství mouky, aby se omáčka zahustila. Smetanu nalijte do pánve ke králíkovi a nechte prohřát. Nakonec nasypejte do pánve také posekané bylinky podle vlastní chuti. Ideální je kopr a petrželka, které dodají pokrmu jedinečnou chuť.

4. KROK

Pokrm podávejte s vařenými bramborami. Králík je obvykle považován za sváteční jídlo a tento recept je skvěle hodí na rodinný oběd nebo večeři. Potěšit tím můžete nejen svého partnera a děti, ale také širší rodinu, kterou pozvete na návštěvu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů