Kuřecí prsa na kari se smetanou - postup přípravy
Kuřecí prsa na kari, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, vás dokonale zasytí. Součástí pokrmu je jemná smetanová omáčka a exotické koření.
Základ
Příloha
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a cibuli s česnekem nakrájejte nadrobno. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nejprve maso, asi 4 minuty, aby se zatáhlo.
K masu přidejte cibuli s česnekem a pokračujte ve smažení 2–3 minuty. Poté ingredience zaprašte mletou sladkou paprikou a kari kořením.
Poznámka: Kari má dost výraznou chuť, proto to s ním příliš nepřežeňte.
Asi po minutě smažení pokrm zalijte vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené, přidejte bujón a pokrm vařte 15–20 minut, pod pokličkou. Jakmile maso změkne, přidejte k němu smetanu smíchanou s moukou a pokračujte ve vaření dalších 10 minut.
Poznámka: Po přidání mouky je nutné pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný. Aby se v jídle neobjevily hrudky, mouku předem prosejte.
Kuřecí prsa na kari servírujte s uvařenou rýží, posypanou nasekanou petrželkou. Rýži můžete nahradit také těstovinami.
Poznámka: Obecně se rýže vaří přibližně 15 minut a těstoviny asi 9–11 minut, v osolené vodě. Vždy se ale řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem