Čokoládový krém na dorty jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si jednoduchý a úžasně nadýchaný čokoládový krém na dorty. Je vhodný ke zdobení dezertů, k jejich plnění a připravíte ho jen ze 3 ingrediencí a za pár minut.
Ingredience
Změklé máslo vyšlehejte do hladka – potrvá to asi 2 minuty.
Poznámka: Máslo šlehejte při středních otáčkách, díky tomu se do másla dostane vzduch a výsledný krém bude lehký a vzdušný.
K máslu přidejte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání další 2 minuty. Na závěr do směsi vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a vše mixujte ještě 1 minutu.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 2 minut. Rozpuštěná čokoláda může být teplá, ale ne horká.
Po vyšlehání krému ho jemně promíchejte ručně, pomocí špachtle. To z něj dostane vzduchové bubliny, což zajistí, že bude textura krému hladká a jemná.
Tip: Čokoládový krém na dorty můžete použít nejen jako polevu, ale také jako zdobení nebo například náplň.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cupcake Savvy’s Kitchen