Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenkový dezert s příchutí kávy, který potěší každou návštěvu

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Sušenkový dezert s příchutí kávy, který potěší každou návštěvu - postup přípravy

Chutná skvěle, vypadá nádherně a skvěle se hodí jako příjemná svačinka. Uvidíte, že dnešní recept se vám bude skutečně líbit, protože v sobě kombinuje sušenky, čokoládu a kávu, což je úžasná kombinace, kterou rozhodně musíte vyzkoušet!

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Připravte si hlubokou mísu a nalámejte do ní sušenky na kousky velké asi 1-2 cm.

2. KROK

Nyní vezměte hrnec, pánev nebo kastrol a nalijte do něj mléko. Dejte ho na mírný oheň a zahřejte. Přidejte cukr, kakaový prášek a instantní kávu. Důkladně promíchejte, aby byla konzistence dokonale hladká a odstraňte všechny hrudky, které uvidíte. Přidejte máslo a počkejte, dokud se nerozpustí asi polovina. Poté přidejte do směsi 100 gramů hořké čokolády nalámané na kousky. Výslednou směs vařte, dokud se dokonale nespojí dohromady a dokud se na jejím povrchu neobjeví první bublinky.

3. KROK

Hrnec či pánev sundejte z plotny a nechte čokoládovou směs vychladnout. Poté ji můžete nalít na připravené sušenky do mísy. Důkladně promíchejte, aby byla čokoláda na všech sušenkách.

4. KROK

Vzniklou směs vytvarujte do tvaru salámu na kousku potravinářské fólie. Měli byste získat čtyři kousky. Udělejte je užší, aby se lépe krájely a podávaly. Dezert by měl být široký asi jako lžíce.

5. KROK

Fólii zatočte, čímž získáte čokoládové klobásky. Sušenkový dezert vložte na 4 hodiny do lednice, aby celá směs dokonale ztuhla.

6. KROK

Mezitím si připravte polevu. Šlehačku zahřejte, přidejte do ní čokoládu nalámanou na kousky. Nechte asi minutu ohřívat a poté rozmixujte do hladka. Polevu přelijte do cukrářského sáčku. Čokoládový dezert vyndejte z lednice, odstraňte fólii a položte na tác. Cukrářským sáčkem naneste polevu a dejte zpět do lednice na další hodinu a půl. Poté můžete dezert již nakrájet a podávat. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů