Hořčicové řízky z kuřecího masa - postup přípravy
Pokud nemáte na vaření mnoho času, připravte si rychlé hořčicové řízky podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Jsou úžasně křehké a šťavnaté.
Základ
Na obalení
Na smažení
Kuřecí prsa jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem z obou stran. Maso potřete hořčicí a nechte 2 hodiny marinovat.
Tip: Maso naklepávejte přes potravinovou fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí. Kuřecí maso můžete nahradit vepřovou krkovicí.
Do samostatných misek si připravte rozšlehaná vejce, strouhanku a mouku, ve kterých maso obalte. Hořčicové řízky smažte 4 minuty z každé strany. Poté je servírujte s brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty