Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hořčicové řízky z kuřecího masa

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Hořčicové řízky z kuřecího masa - postup přípravy

Pokud nemáte na vaření mnoho času, připravte si rychlé hořčicové řízky podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Jsou úžasně křehké a šťavnaté.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Základ

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem z obou stran. Maso potřete hořčicí a nechte 2 hodiny marinovat. 

Tip: Maso naklepávejte přes potravinovou fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí. Kuřecí maso můžete nahradit vepřovou krkovicí. 

2. KROK

Do samostatných misek si připravte rozšlehaná vejce, strouhanku a mouku, ve kterých maso obalte. Hořčicové řízky smažte 4 minuty z každé strany. Poté je servírujte s brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.

Tip: Řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů