Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Falešná sekaná se šunkou, sýrem a chilli polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Falešná sekaná se šunkou, sýrem a chilli polevou - postup přípravy

Inspirujte se receptem na falešnou sekanou a připravte rychlý oběd, zajímavý předkrm nebo slavnostní jídlo pro jakoukoliv příležitost. Sekaná je zajímavá polevou z papriky a chilli, která jí dodává šťavnatost.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso vložte do mísy a smíchejte ho s nakrájenou jarní cibulkou, nastrouhaným Parmazánem, vejcem, černým pepřem, strouhankou a chilli vločkami. Nechte směs bokem a nakrájejte Ementál na tenké plátky. Na plátky nakrájejte také šunku. 

2. KROK

Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a potřete jej olivovým olejem. Na dno mísy vložte část masové směsi, na ni položte několik plátků šunky, na ni plátky sýra a vše zakryjte znovu masem. 

3. KROK

Poznámka: Tímto způsobem pokračujte, dokud budete mít k dispozici ingredience. Vrstvení byste měli zakončit směsí z mletého masa.

4. KROK

Mísu přikryjte alobalem a falešnou sekanou pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut. Zatímco se maso peče, připravte polevu.

V misce smíchejte med s paprikou, sušeným česnekem a chilli vločkami. V jiné míse smíchejte kukuřičný škrob se studenou vodou, ve které jej rozpusťte. 

5. KROK

V rendlíku rozpusťte lžíci másla, přilijte k němu směs s medem, vodu s kukuřičným škrobem, vše zamíchejte a zahřívejte asi 2 minuty. 

6. KROK

Falešnou sekanou vyndejte z trouby, vyklopte ji ze zapékací mísy a polijte připravenou polevou s paprikou a chilli. 

Poznámka: Pokrm můžete podávat jako hlavní chod nejen ve všední den, ale také při oslavách a dalších společenských příležitostech.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Ricette di Casa Mia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů